Köksträdgården
Köksträdgården har en förmåga att växa och sprida ut sig.
Ju mer vi odlar desto roligare blir det att se i vilken hög grad man kan vara självförsörjande både på grönsaker, bär och frukt.
Speciellt då man är pescetarian och inte äter annat kött än fisk. Och fisk finns det i sjön.
De flesta grönsakerna drar vi upp från frön och planterar ut när frostrisken är över .
Att ha ett växthus och ett par odlingstunnlar underlättar helt klart odlingarna när man vill odla tomater, paprika , chili m.m.
Vi har ett växthus på 30 kvadrat och två odlingstunnlar p vardera 12 kvadrat.
Och så ett litet växthus på 12 kvadrat. Utmärkt att både vinterodla i och dra upp växter från frö.
För bevattning har vi kubikmeterstankar som vi på våren fyller upp med vatten från bäcken
Till hjälp har vi både höns, som bidrar med gödsel och äggskal för att göra marken mer bördig, och bin som sköter pollineringen.
Vi odlar både på åsar och i lådor. Båda har sina fördelar och vi använder oss naturligtvis av växelbruk.Att anlägga nya grönsaksland är fantastiskt roligt.